Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Húsétel, Receptek, Tejmentes, Tésztafélék, Tojásmentes, Vadételek, Villámkaják,

Ha vagyunk olyan szerencsések, hogy fácánhúshoz jutunk, nagyon finom húsleves készíthető belőle. Azonban sokan nem szeretik az ennyire száraz húsokat, ezért most egy egyszerű, de nagyszerű felhasználási javaslatot mutatok, amivel menthető ez a nagyon finom és értékes husi.


Hozzávalók

1 fácán minden húsos alkatrésze
6-8 gerezd fokhagyma (minél több, annál jobb)
fél cukkini (anélkül is lehet)
25 dkg tetszés szerinti kifőzött tészta
fokhagymás olaj


Elkészítés

Ha nincs kifőzött tészta, egy friss adagot főzök ki (én most durumot használtam), ezzel kezdem, mert ez a leghosszabb művelet az egész étel elkészítésében.
A fokhagymát megpucolom, a cukkínit megmosom és előkészítem a fácánhúst.
A husit kézzel vékony csíkokra tépkedem, a fokhagymát karikára vágom, a cukkínit pedig vékony félkörökre vágom.
Bő fokhagymás olajon (de lehet sima olaj is, ha nincs más) pár perc alatt még épp roppanósra sütöm a fokhagymát a cukkínivel, ha szükséges, kevés sóval és borssal ízesítem.
Ezután hozzáadom a tépkedett husit, ezzel is összeforgatom, és újabb kb. 3 percig sütöm.
Végül hozzáadom a tésztát is, összeforgatom, és már tálalom is 🙂
Én szeretem reszelt parmezánnal, de nélküle is nagyon finom 🙂
Elkészíthető bármilyen más hússal is, valódi értékmentő étel 🙂
Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/