Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Krumpliételek, Receptek, Tejmentes, Tésztafélék, Tojásmentes, Villámkaják,

Egy családi mendemonda szerint két idősebb asszonyság a vidéki kisvárosból felutazott a fővárosba sok-sok évvel ezelőtt, és úgy adódott soruk, hogy egy flancos étterembe ültek be ebédelni. Gondolta a két, szép kort megért gazdasszony, hogy végre valami igazi városi ízt kóstolnak, és addig-addig válogattak, míg a legbonyolultabb, legidegenebb nevű ételre böktek rá: grenadírmars. Volt ám nagy meglepetés, mikor kihozták nekik az otthon unásig főzött krumplistésztát….

Hozzávalók

– 1 kg krumpli
– 2 fej vöröshagyma
– 1 evőkanál törött pirospaprika
– 1 babérlevél
– 1 csipet őrölt köménymag
– só, bors
– 25 dkg lebbencs tészta

Elkészítés

A tésztának felteszek sós vizet forrni. Közben a vöröshagymát apró kockára vágom, és zsíron (vagy olajon) puhára dinsztelem. 

Félrehúzom, ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával, alaposan összekeverem. Ráöntöm az apró kockára (kb. 1,5*1,5 cm) vágott krumplit, felöntöm vízzel, hogy alaposan ellepje. Beleteszem a köménymagot és a babérlevelet, és puhára főzöm a krumplit. 

Közben a lebbencstésztát is puhára főzöm, és ha kész, a tésztaszűrőben hagyom pihenni.
Amikor puha a krumpli, kiveszem a babérlevelet, krumplinyomóval összetöröm. 

Belekeverem a tésztát. 

Savanyú uborkával vagy céklával tálalom.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/