Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 20 db
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Szilveszterkor vendégeket vártunk, és mivel aznap is dolgoztam, olyan menüt választottam, ami viszonylag kevéssé munkás, és zömét már előző nap elkészíthetem. A hidegtál mellett döntöttem, a lista hosszúra sikerült: készült kaszinótojás, sonkatekercs, krumplisaláta, fasírtgolyócskák és görögsaláta is, és ezek bármelyike kiváló vendégváró falat más alkalmakkor is. Minden étel külön bejegyzésben fog szerepelni, a könnyebb kereshetőség kedvéért.
Hozzávalók
- 10 db tanyasi tojás (lehetőleg nagy méretű, könnyebb vele dolgozni)
- egy kis doboz tejföl (170 g)
- 2 evőkanál majonéz
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés
A tojásokat hideg vízbe teszem, és elkezdem forralni. Forrástól számítva 15 percig főzöm, majd azonnal leöntöm a vizet, és hideg vizet engedek rájuk. Pár perc múlva megismétlem a műveletet, így biztos, hogy a héja könnyedén leszedhető lesz.
Ha már teljesen kihűlt, megpucolom, óvatosan félbevágom, és egy tányérra teszem.
Vigyázva kiszedem a sárgákat, hogy a fehérje ne sérüljön. A sárgákhoz hozzáadom a többi hozzávalót, és botmixerrel összeturmixolom.
Megkóstolom, és ha ízlik, egy formanyomó segítségével (vagy akár egyszerűen egy kanállal) visszanyomom a fehérjébe.
Egy jénaiba sorakoztatom őket szépen egymás mellé.
Tálalom sonkatekerccsel, fasírtgolyókkal, krumplisalátával.