Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Előétel, Krumpliételek, Levesek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Ha eddig még nem tűnt volna fel valakinek, elárulom: szeretem a leveseket. Mindet. De legjobban azokat, amik villámgyorsan és egyszerűen elkészíthetőek, és könnyedén variálhatóak. Mint például egy zöldségleves.

Hozzávalók

– 2 nagyobb répa
– 1 fehérrépa
– fél karalábé
– fél zeller (kb annyi, mint karalábé)
– 2-3 db krumpli
– egy fej lilahagyma (vagy vöröshagyma)
– egy nagy fej fokhagyma
– egy babérlevél
– késhegynyi köménymag
– petrezselyemzöld, esetleg tárkony vagy lestyán
– só, bors, kevés törött pirospaprika

Elkészítés

A répát és a fehérrépát karikára vágom, a karalábét és a zellert kockára, a fokhagymát gerezdekre szedem, a lilahagymát egészben teszem egy edénybe, és kevés olajon megpirítom őket. 

Amikor már finoman illatozik, felöntöm vízzel, beleteszem a falatnyi kockára vágott krumplit, ízesítem a fűszerekkel, és a fűszerpaprikával. 

Fedő alatt kb. 25 percig főzöm, megkóstolom. Ha a répa és a krumpli puha, kész. Tejföllel tálalom.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/