Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 6 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
A brownie nálunk szinte mindennapos süteménnyé nőtte ki magát. Mivel percek alatt elkészíthető, igazán gyerek- (és váratlanul beeső barát)barát sütemény. Az egyetlen baj vele, hogy függőséget okoz, és nem lehet abbahagyni. És hogy összemennek tőle a ruhák…
Eddig volt egy jól bevált verziónk, most azonban egy klasszisokkal olcsóbb és kissé látványosabb megoldást hoztam. Érdemes rögtön másfél- vagy akár kétszeres mennyiséggel indítani, mert a szimpla adag még melegen elfogy…
Hozzávalók
- 3 tojás
- 9 dkg lágy vaj
- 9 dkg vaníliáscukor
- 3 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 3 dkg holland kakaópor
- 20 dkg krémsajt (én mascarponét használtam)
Elkészítés
Sütőpapírt teszek egy kicsi (20*20-as vagy hasonló méretű) jénaiba, és előmelegítem a sütőt 180 fokra.
Amíg melegszik, egy edénybe beleteszem a langyos vajat, és a vaníliáscukorral elkeverem.
Beleteszek egy egész tojást és egy tojásfehérjét, ismét keverek rajta. Most megy bele a kakaópor és a liszt is.
Újabb keverés kész.
Nagyjából elegyengetem a jénaiban.
Egy másik edényben villával elkeverem a krémsajtot, majd beleütök egy tojásfehérjét.
Ráöntöm a barna masszára.
Késsel örvényeket mintázok bele, és megy is a sütőbe. 25-30 perc alatt megsül. Akkor érdemes kivenni, amikor a fehér krém kezd megszilárdulni és elválni a sütőpapírtól, így még egészen lágy marad a kakaós rész – így biztosítva az abbahagyhatatlanságát 🙂
És már csak a tálalás van hátra:
Köszönet a receptért!