Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 5-7 darab
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
[Támogatott bejegyzés]
Palacsintát sütni igazán hálás dolog: egyszerű, gyors, százféleképpen variálható és mindig finom. Nehézséget csak az okoz, ha úgy kell sütni, hogy valamitől mentes legyen. Ha pedig többmindentől is, az már igazi kihívás. Ebben a helyzetben segít az Anyasüti lisztkeverék, ami gluténmentes, és a belőle készített palacsinta ezen kívül még tej- és tojásmentes is. És akár hiszed, akár nem, még finom is 🙂
Hozzávalók
- 125 g Anyasüti palacsinta lisztkeverék (gluténmentes)
- 50 g édesítő (nálunk ez cukor volt)
- 100 ml (növényi) tej
- 10 ml olvasztott zsiradék
- 130 ml buborékos víz
- Kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
A lisztkeverékhez keverem a megadott sorrendben a hozzávalókat, egyetlen kézi habverő elegendő a mutatványhoz. Nem kell megijedni, ha először nem lesz teljesen csomómentes. 10 percig pihentetjük a tésztát, és a végére az lesz 🙂
Ezután ugyanúgy sütöm ki, mint a hagyományos vagy a tej-tojásmentes palacsintát: kevés olajat vagy zsiradékot cseppentek a palacsintasütőbe, vékonyan körbefolyatom az egy merőkanálnyi tésztát benne, és közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Egymásra halmozom a kész palacsintákat, így a sütés utáni kissé roppanós állag pár perc alatt visszapuhul, és könnyedén tekerhetővé válik.
Töltelék nélkül az íze minimálisan eltér a megszokottól, de amint töltve van (nálunk a baracklekvár-kakaópor kombináció a nyerő 🙂 ), nem lehet észrevenni. Próbáljátok ki ti is!
Köszönet az Anyasüti lisztkeveréknek