Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 2 liter
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
A bodza finom édes íze és illata remekül feldobja a limonádét, használjuk ki, amíg tart a szezon, és készítsük el ezt a finom frissítő bodzás üdítőt akár minden nap 🙂
Hozzávalók
- 2 liter víz
- Ízlés szerint cukor (én 1 csapott evőkanálnyit tettem bele) vagy édesítő
- 5-6 bodzavirág tányérja
- 1 citrom felkarikázva
Elkészítés
Nem nagy mutatvány az egész limonádé: kevés langyos vízben feloldom a cukrot (vagy édesítőt), és felöntöm a víz többi részével. A citrom héját belereszelem.
FONTOS: ügyelek arra, hogy kezeletlen citromot használjak, vagy inkább kihagyom ezt a lépést és levágom a héját. Majd belekarikázom a citromot is. Jó alaposan belenyomkodom a bodzavirágokat.
SZINTÉN FONTOS: olyan helyről szedem a bodzát, ahol nem szennyeződik, mert nem mosom le felhasználás előtt. Így a virágpor nem a mosogatóba kerül, hanem a limonádéba. Hagyom állni egy keveset, vérmérséklettől függően akár hűtőben is.
Minél többet áll, annál inkább összeérnek az ízek, de fogyasztható akár azonnal is.
TIPP
Próbáld ki a bodza-akác-citromfüves limonádét és a bodzaszörpöt is 🙂