Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 16 szeletes torta
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
A citromos túrótorta nem újkeletű dolog, a recept itt megtalálható. Most azonban kislányom szülinapjára készült, ezért kicsit extrább kivitelben készült 🙂
Hozzávalók
- 15 dkg teljes kiőrlésű, erdei gyümölcsös zabkeksz
- 10 dkg teavaj
- 25 dkg félzsíros túró
- egy evőkanál vaníliás cukor
- egy citrom héja és leve
- fél zacskó Dr Oetker expressz zselatinfix
- 2,5 dl cukrozott tejszínhab
- 10 dkg étcsoki
- egy kávéskanál étolaj
- dekorcsillagok
Elkészítés
Először a torta alapját készítem el.
Ez az adag egy zsúrtorta méretű formába került. A forma aljára tettem sütőpapírt, hogy könnyebben ki lehessen majd szedni a szeleteket. A kekszet ledaráltam, és az olvasztott vajjal kézzel összegyúrtam.
Elegyengettem a forma aljában, és ment a hűtőbe, míg elkészült a hab.
A túrót villával alaposan összetörtem. Belereszeltem az előzőleg alaposan megmosott citrom lereszelt héját, és belefacsartam a levét. Ismét elkevertem, és mehetett félre.
A hűtőből kivett (tehát nagyon hideg) tejszínhabot elkezdtem géppel felverni.
Mikor már kezdett keményedni, beleszórtam a zselatinfixet, és ezzel is összedolgoztam. Mikor már elég kemény volt, hozzáadtam a túrót, és egy utolsó keveréssel homogénné dolgoztam. Kivettem a hűtőből az alapot, és elegyengettem rajta a túrós habot. Ismét ment a hűtőbe, míg elkészítettem a csokimázat.
Az étcsokit mikróban megolvasztottam (kis fokozaton, lassan, rendszeresen megkeverve), és elkevertem benne az olajat (hogy szép fényes legyen).
Egy kanálról csorgattam a mintát a túrós krém tetejére, megszórtam dekorcsillaggal, beleszúrkáltam a(z újragyulladó 🙂 ) gyertyákat, és pár óra pihenés után már mehetett is az asztalra 🙂