Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Egy újabb gyors és finom leves, hiszen egy nap sem múlhat el leves nélkül.
Hozzávalók
- 3 kisebb répa
- 1 közepes zöldség
- 2 fej fokhagyma
- egy kisebb darab karalábé
- egy fej vöröshagyma
- tészta
- pár dkg csirkemáj (például a baconbe tekert csirkemájból kimaradt darabok)
- 1,5 csirkemell
- só, bors
- egy húsleveskocka vagy 2 liter alaplé
- kevés olaj
Elkészítés
A zöldségeket megpucolom, a répát karikára vágom, a zöldséget bevágom, a hagymát és a fokhagymát egészben teszem bele, a karalábét pedig ujjnyi vastag szeletekben. Kevés olajon a fokhagyma kivételével minden zöldséget megpirítok. Közben a csirkemellet falatnyi kockákra vágom. Amikor már finoman illatoznak a zöldségek, felöntöm vízzel (vagy az alaplével), ízesítem fűszerekkel, (esetleg a leveskockával), és beleteszem a husit és az egész fej fokhagymákat is.
Nem kell sok idő, míg puhára fő a hús és a zöldségek, ekkor beleteszem a tésztát és a csirkemájat is – ezeknek elég kb 6-8 perc. A biztonság kedvéért ellenőrzöm a májat, ha már nem véres a közepe, kész is a leves 🙂