Barion Pixel

Csirkemell leves májjal

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Húsétel, Levesek

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Egy újabb gyors és finom leves, hiszen egy nap sem múlhat el leves nélkül.

 

Hozzávalók

  • 3 kisebb répa
  • 1 közepes zöldség
  • 2 fej fokhagyma
  • egy kisebb darab karalábé
  • egy fej vöröshagyma
  • tészta
  • pár dkg csirkemáj (például a baconbe tekert csirkemájból kimaradt darabok)
  • 1,5 csirkemell
  • só, bors
  • egy húsleveskocka vagy 2 liter alaplé
  • kevés olaj

 

Elkészítés

A zöldségeket megpucolom, a répát karikára vágom, a zöldséget bevágom, a hagymát és a fokhagymát egészben teszem bele, a karalábét pedig ujjnyi vastag szeletekben. Kevés olajon a fokhagyma kivételével minden zöldséget megpirítok. Közben a csirkemellet falatnyi kockákra vágom. Amikor már finoman illatoznak a zöldségek, felöntöm vízzel (vagy az alaplével), ízesítem fűszerekkel, (esetleg a leveskockával), és beleteszem a husit és az egész fej fokhagymákat is.

Nem kell sok idő, míg puhára fő a hús és a zöldségek, ekkor beleteszem a tésztát és a csirkemájat is – ezeknek elég kb 6-8 perc. A biztonság kedvéért ellenőrzöm a májat, ha már nem véres a közepe, kész is a leves 🙂

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!