Barion Pixel

Cukkinis lecsó

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Cukkini

Adag: 2 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

A nyár a családunkban elképzelhetetlen lecsó nélkül. De nem is akármilyen az a lecsó, amit mi szeretünk: füstölt, tarhonyás, tojásos, virslis. Ha pedig egy egyszerűbb, kevésbé tartalmas változatot szeretnék, akkor ezt a cukkinis verziót készítem.

 

Hozzávalók

  • 6 db paprika (vegyesen sárga, zöld, és ha akad, még piros is)
  • 3 közepes paradicsom
  • 2 kisebb cukkini
  • 10 dkg vöröshagyma
  • Ízlés szerint só, bors
  • Késhegynyi tárkony
  • Pici darab füstölt szalonna vagy sonka
  • Kevés zsiradék

 

Elkészítés

A cukkini nyáron a lehető legtöbb ételünkben kisebb-nagyobb szerephez jut (itt megtalálod a többi nagyszerű cukkinis receptemet is: https://degeszpocak.hu/category/cukkini), ennek több oka is van. Egyrészt nagyon könnyen elkészíthető, millióképpen variálható, könnyen emészthető, többféle diétába illeszthető, és nem utolsó sorban még finom is 🙂 Mivel gyorsan elkészül, akár sütöm, akár főzöm, ezért mindent előkészítek, mert az egész mutatvány pár perc alatt megvan, nem lesz idő sokáig szöszölni a darabolással. Azzal kezdem, hogy a vöröshagymát apró kockára vágom, és megsózva, kevés zsiradékon üvegesre párolom.

Ekkor hozzáadom a falatnyi kockára vágott paprikát. Gyönyörű színkavalkád lesz az étel, ha többféle színű paprikát használunk, így nem csak finom lesz, hanem szemet is gyönyörködtet 🙂 szóval a paprikát 4-5 percig főzöm egy kortynyi vizet hozzáadva, ízesítem sóval, borssal, pici tárkonnyal. Majd jön a cikkekre vágott paradicsom (én nem szoktam lehúzni a héját, de ha nagyon lelkes vagy, te megteheted) és a falatnyira vágott cukkini. Szükség esetén icipici vizet adok hozzá, de nem kell sok, mert engednek elég levet a zöldségek. 5 perc alatt összerottyantom, és már tálalom is.

Jó étvágyat kívánok!

TIPP

Ha nincs kéznél füstölt szalonna vagy sonka, csak az íze miatt elég, ha egy kis darab szalonna vagy sonka bőrkét teszünk bele a hagyma párolásakor.

Rizzsel, tarhonyával vagy bulgurral tálalva egy tartalmas, komplett főétkezés lehet belőle.

Ha van nyáron eltett lecsónk (készítsd el így: https://degeszpocak.hu/lecso-telire-egyszeruen/), pici olajon meggrillezem a cukkinifalatokat, megsózom, borsozom, majd ráöntöm a lecsót, összerottyantom, és már tálalom is. 5 perc munkával nem rossz fogás, ugye? 🙂

Ha nem zárja ki diéta, a főzés utolsó pár percében adjunk hozzá 3-4 db, villával összekevert egész tojást is. Tartalmas, laktató fogást kapunk.



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!