Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Tudom, tudom, ettől az ételtől sokaknak az iskolai menza jut eszébe, a maga ehetetlen, (jobb esetben) ízetlen (rosszabb esetben mosogatólé ízű) valójában.
Na most ezt gyorsan felejtsétek el, olyan verziót mutatok, amit még a gyerekek is szívesen esznek, és rendszeres vendég lehet az ebédlőasztalon.
Hozzávalók
- 0,5 kg kelkáposzta
- 3-4 közepes krumpli
- só, bors
- őrölt kömény, babérlevél
- kevés őrölt pirospaprika
A rántáshoz
- egy evőkanál zsír (vagy olaj)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
Elkészítés
A legbonyolultabb rész a káposzta lereszelése (vagy késsel egész kis csíkokra vágása. Én ez utóbbit választottam). A krumplit is megpucolom, és falatnyi kockákra vágom. A káposztát és a krumplit egy edénybe tettem, felöntöttem kevés vízzel, ízesítettem sóval, borssal, köménnyel.
Végül megszórtam a pirospaprikával.
Puhára főztem fedő alatt, majd jöhet a rántás.
Ehhez a zsíron megpirítottam a lisztet, a végén pár percre hozzáadtam az apró kockára vágott fokhagymát is.
Végül a rántást belekevertem a főzelékbe, még egy utolsót rottyantottam rajta, és kész is. Tükörtojással tálalom.