Barion Pixel

Paradicsomos cukkini saláta

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Cukkini

Adag: 1 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Nyári melegben sokszor csak valami egyszerű, könnyű ebédre vagy vacsorára vágyunk. Ilyenkor is igyekszem idényzöldségeket használni, hiszen azok frissek és könnyen elérhetők is. Ez a paradicsomos cukkini saláta minden szempontból tökéletes választás, külön előnye pedig, hogy 5 percen belül összeállítható. Ugye, hogy mindent tud, amit tudnia kell? 🙂

Hozzávalók

  • 20 dkg cukkini
  • 15 dkg paradicsom
  • 5 dkg lilahagyma
  • 10 dkg mozzarella (vagy feta sajt, akár vegyesben is)
  • Ízlés szerint só (jól feldobja a fűszeres, mint a medvehagymás só), frissen őrölt bors
  • ½ kávéskanál oregánó és majoránna
  • Kevés olaj

Elkészítés

Nyáron az egyik kedvenc zöldségem a cukkini. Rendkívül sokféleképpen felhasználható, könnyen emészthető, és még az alakunknak is jót tesz 🙂 Ha szívesen megismernél további cukkinis ételeket is, itt találod őket egy csokorba szedve: receptgyűjtemény cukkinire

Na de kanyarodjunk vissza ehhez a pillanatok alatt összedobható paradicsomos cukkini salátához. Ehhez a cukkinit először is alaposan megmosom és meghámozom. Mindkét végét levágom, és az egyik oldaláról is épp csak annyit, hogy ha deszkára fektetem, stabilan álljon, le billegjen rajta. Ezután a hámozókéssel vékony szeletekre vágom a cukkinit (ugye, milyen sokoldalú ez a kis eszköz? Teljesen szabályos, 1,5 mm vékony szeleteket lehet vágni, és plusz mosogatást sem igényel, mintha zöldséggyalut használnánk 🙂 ). Ha zsenge a cukkini és nem zavarnak a magok, akkor benne hagyom, de ki is vágható, ha épp úgy jobban szereted. Egy serpenyőben kevés olajat hevítek (én szeretem a fűszeres olajakat, például fokhagymásat vagy medvehagymás olajat használok, ezzel is feldobva az ételek ízét), és a vékony cukkiniszeleteket 2 perc alatt nagy lángon átforgatom benne. Nem kell, hogy teljesen puhára süljenek, én személy szerint szeretem, ha még egy kissé roppan a zöldség a fogam alatt. Kevés sóval és borssal, majoránnával ízesítem.

A paradicsomot (amit ráadásul a saját kertünkben szedtünk, mint ahogy a cukkinit is – igazi DIY fogás 🙂 )falatnyi cikkekre vágom, a mozzarellát szintén falatokra, a lilahagymát félkörökre, és egy tálban óvatosan összekeverem őket.

Fűszerezem sóval, borssal és oregánóval, majd a cukkini csíkokra halmozom, és már tálalom is. komplett fogásként is megállja a helyét, de grillezett húsokhoz köretként is csodálatos.

TIPP

Megszórhatjuk magvakkal is, amiket előzőleg száraz serpenyőben megpirítunk (tökmag, napraforgó, szezámmag, lenmag, stb.)

Ha hús nélkül nem tudjuk elképzelni az étkezésünket, pirítsunk bacon kockákat a tetejére

Jó étvágyat kívánok,

Brigi



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!