Barion Pixel

Pizzás csiga kelt tésztából

Szerző:

Kelt tészták, Tejmentes receptek, Tojásmentes, Összes recept, Pizza

Adag: 20 db

Elkészítési idő: 1,5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Az egyik legnagyobb múzsám a konyhában a kislányom. Remek ötletei és elképzelései vannak, klassz ételeket szokott kitalálni, kreatív a megvalósításban, merész az ízek párosításában. Vagy csak kér valamit, amit látott valahol, és hát ugye, együtt bármit meg tudunk valósítani 🙂 mint ezt a kelt tésztás pizzás csigát is, amit a suliba kívánt vinni. Hát így váljon valóra minden kívánsága!

Hozzávalók a tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 10 g só
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • ½ kávéskanál bazsalikom
  • ½ kávéskanál oregánó
  • 2 evőkanál (olíva)olaj
  • 1,8 dl víz

A töltelékhez

  • 150 g sűrített paradicsom (ez lehet házi paradicsomlé vagy konzerv is)
  • ½ kávéskanál bazsalikom
  • ½ kávéskanál oregánó
  • ½ kávéskanál majoranna
  • Pici só, bors
  • 20 dkg reszelt sajt (diéta esetén mentes, mint a Violife, egyébként bármilyen)

Elkészítés

A tésztát a szokott módon összeállítom: a lisztbe belemérem az összes száraz hozzávalót (az élesztőt sem szoktam már felfuttatni, csak belemorzsolom), majd hozzáadom a langyos vizet, és egy ruganyos, de a tál szélétől könnyedén elváló tésztát gyúrok belőle (vagy géppel jó 10 perc alatt dolgoztatom ki). Félreteszem 40 percre, langyos helyre, hogy duplájára keljen.

Közben elkészítem a tölteléket: a paradicsompürében elkeverem a zöldfűszereket, sót és borsot:

Lereszelem a sajtot is. Az időközben megkelt tésztát kb. 40*40 cm-es téglalap alakra nyújtom (jó vékonyra, az az igazi). Megkenem a paradicsomos alappal, ügyelve arra, hogy mindenhová egyenletes jusson belőle:

Elegyengetem a reszelt sajtot is, majd lazán feltekerem, mint a kakaós csigát. Nem szabad túl szorosra, mert nemcsak a tészta fog még kelni sütés közben, hanem az olvadó sajtnak is kell majd a hely. Kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágom, csinosra elegyengetem a csigákat, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket, egymástól tisztes távolságra.

Félreteszem 15 percre, közben a sütőt előmelegítem 210 fokra. Alsó-felső sütéssel 15 perc alatt ínycsiklandó, illatozó pizzás csigákká válnak, amik frissen is nagyon finomak, és másnap az uzsonnástáskában is jó szolgálatot tesznek. Teszteltük 🙂

TIPP

Ha ráérős vagyok, és szeretném az ízeket még jobban fokozni, a pizzához használt hagymás paradicsomos alapot főzök tölteléknek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!