Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4-6 személyre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
A leveles tészta az egyik leghálásabb alapanyag, mindig van a fagyasztómban. Általában a 4*125 g-os változatot használom, mert azt nem kell méretre vágni, és egyszerre akár négy különböző ételt is tudok készíteni belőle. Egyszerűen használható, gyorsan elkészül és variálható – ugye, milyen klassz?
Hozzávalók
- 25 dkg leveles tészta (2 lap)
- 2 közepes fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 1 nagy dobozos paradicsompüré
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- kevés cukor
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A leveles tésztát kiolvasztom, és a sütőt előmelegítem 220 fokra. Először a sajtot reszelem le. Ha tejmentes sajtot használok, tejérzékenyek is bátran fogyaszthatják 🙂
A hagymát apró kockára vágom, és az olajon puhára párolom. Mikor puha, hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket, és annyi cukrot, amivel éppen csak édeskés lesz. Összerottyantom egyszer, és félreteszem.
Lisztezett felületen kb. duplájára nyújtom a levelestészta lapokat. A paradicsomos alapot elosztom a két lapon, a tetejét megszórom jó sok sajttal.
A rövidebb végén kezdve feltekerem, kicsit meg is nyomogatom, hogy szoros legyen.
Az így kapott tekercseket 3 cm vastag szeletekre vágom
Végül a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire teszem.
15-18 perc alatt megsütöm, és pár perc pihentetés után még melegen tálalom. Remek vendégváró vagy borkorcsolya, de egy gyors vacsorának is megfelelő 🙂