Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 1 sütőtepsi
Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz
Nehézségi fok: egyszerű
Nálunk alapszabály, hogy ételt nem dobunk ki. Ha valamiből képződik maradék, akkor annak új értelmet adok – ilyen értékmentő például a lepény, a fácánhúsos tészta, vagy éppenséggel ez a spenótos fetás tekercs.
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 1 dl tej
- 0,4 dl víz
- 10 dkg margarin
- 10 g só
- 2,5 dkg élesztő
- ½ kávéskanál cukor
- Tölteni: 5 evőkanál maradék spenótfőzelék
- 5 dkg fetasajt
Elkészítés
A spenót, mint maradék, adott. Ha mégsem, készítsünk egy adag főzeléket, és vegyünk ki belőle pár kanálnyit, hogy legyen mivel tölteni ezeket a háromszögeket – máris két legyet ütöttünk egy csapásra 🙂
A tésztához minden hozzávalót mérjünk a dagasztótálba, és egy könnyen kezelhető, puha, ruganyos tésztát gyúrok belőle. Félreteszem pihenni 45-50 percre.
Ezután kinyújtom olyan vékony téglalapra, ahogy a tészta engedi (kb. 50 cm széles, és 25-30 cm magas). Megkenem a spenóttal, rámorzsolom a fetát (én most véletlenül füstölt sajtosat vettem, de nagyon finom lett vele)
Majd feltekerem, mint a csigánál.
Ezután háromszögekre vágom (vagy éppen tényleg csigára, ahogy tetszik), egy sütőpapíros tepsire sorakoztatom, és újabb 40 percet pihen.
Eközben szépen megnőnek, és a sütő is előmelegszik 220 fokra. 30 perc alatt megsütöm, és próbálom kivárni, amíg legalább langyosra hűl 🙂
Frissen vacsorára, másnap reggelire, vagy akár az uzsonnás táskába is kiváló.
TIPP: megszórhatjuk reszelt sajttal a tekercsek tetejét is, nagyon finom lesz vele