Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Köret, Krumpliételek, Receptek, Tejmentes, Tojásos ételek, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Ebben a dühöngő kánikulában nem szívesen veszi be magát az ember a konyhába, ezért a karfiolt két ütemben készítettem el.


Hozzávalók


– egy nagy fej karfiol, virágokra szedve
– egy zacskó zsemlemorzsa
– 4-5 tojás, só

Elkészítés

A karfiolt virágokra szedem, és sós vízben megfőzöm (a főzővizet nem öntöm ki, hanem gyorsan összedobok belőle egy levest). Hagyom kihűlni, és a kirántást nyugodt szívvel másnapra hagyom, addig eláll a hűtőben.
Másnap a tojásokat egy villával összekeverem, sózom. 

A karfiolt zsemlemorzsa-tojás-morzsa sorrendben bepanírozom, majd forró olajban hirtelen aranybarnára sütöm. 

Sütőben sütött krumplival tálalom, tartármártással. Hidegen sokszor még jobban esik, és nasiként is remekül beválik :o)