Barion Pixel

Húsvéti maradékmentő ötletek

Szerző:

Villámétkek, Összes recept, Trükkök és praktikák

A húsvéti ünnepi asztal elmaradhatatlan elemei a sonka, kolbász, tojás és a kalács. Akármilyen pontosan is tervezzük meg a menüt és a mennyiségeket, mindig keletkezik egy kis maradék. Nem kell azonban túlzottan gyakorlott háziasszonynak sem lenni ahhoz, hogy ezekből a pár falatnyi megmaradt ételekből új fogásokat varázsoljunk, elég egy kis kreativitás 🙂

Az m2 Petőfi stábja 2021 tavaszán a húsvéti maradékok felhasználásáról forgatott nálunk, melynek során négyféle ételt is készítettünk Zsófi lányommal, amik percek alatt előállíthatóak és nagyon finomak.

A videót itt találjátok:

Katt a képre a videóhoz!

A recepteket pedig természetesen a weboldalon:

Hajtott pizza vagy calzone: https://degeszpocak.hu/ertekmentes-felsofokon-lepeny/

Hamis mákos guba: https://degeszpocak.hu/hamis-makos-guba/

Sütés nélküli szurkoló sütemény: https://degeszpocak.hu/mindent-bele-suti/

Utóbbi a pudingpor helyett elkészíthető a hamis mákos guba öntetével is, amibe 1 púpos evőkanálnyi kakaóport keverünk a főzés végén, ahogy a videóban is tettem.

A leveles tésztát pedig ugyanazzal töltöttem meg, mint ami a calzone-ba került, csak késes darálóval ledaráltam előtte. Lágyításra 2 evőkanál tejfölt és 1 evőkanálnyi majonéz tormát használtam.

Finom értékmentő falatokat kívánok,

Brigi



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!