Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
A húsvéti ünnepi asztal elmaradhatatlan elemei a sonka, kolbász, tojás és a kalács. Akármilyen pontosan is tervezzük meg a menüt és a mennyiségeket, mindig keletkezik egy kis maradék. Nem kell azonban túlzottan gyakorlott háziasszonynak sem lenni ahhoz, hogy ezekből a pár falatnyi megmaradt ételekből új fogásokat varázsoljunk, elég egy kis kreativitás 🙂
Az m2 Petőfi stábja 2021 tavaszán a húsvéti maradékok felhasználásáról forgatott nálunk, melynek során négyféle ételt is készítettünk Zsófi lányommal, amik percek alatt előállíthatóak és nagyon finomak.
A videót itt találjátok:
A recepteket pedig természetesen a weboldalon:
Hajtott pizza vagy calzone: https://degeszpocak.hu/ertekmentes-felsofokon-lepeny/
Hamis mákos guba: https://degeszpocak.hu/hamis-makos-guba/
Sütés nélküli szurkoló sütemény: https://degeszpocak.hu/mindent-bele-suti/
Utóbbi a pudingpor helyett elkészíthető a hamis mákos guba öntetével is, amibe 1 púpos evőkanálnyi kakaóport keverünk a főzés végén, ahogy a videóban is tettem.
A leveles tésztát pedig ugyanazzal töltöttem meg, mint ami a calzone-ba került, csak késes darálóval ledaráltam előtte. Lágyításra 2 evőkanál tejfölt és 1 evőkanálnyi majonéz tormát használtam.
Finom értékmentő falatokat kívánok,
Brigi