Barion Pixel

Túrófasírt

Szerző:

Villámétkek, Összes recept, Sós finomság

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

A családunk minden formában szereti a túrót, ezért nem véletlen, hogy többféle túrós finomságot is találsz nálunk. Desszertként a vaníliás krémtúró a legújabb finomságunk: https://degeszpocak.hu/vanilias-kremturo-hazilag/, ezen kívül régi kedvencünk a túróforduló https://degeszpocak.hu/randi-turofordulo-vagy-masneven-turofank/, a túrógombóc https://degeszpocak.hu/turogomboc/ és a bécsi túrós palacsinta https://degeszpocak.hu/becsi-turos-palacsinta/ is. Jól csúszik sütés nélküli citromos sütiként https://degeszpocak.hu/citromos-turotorta-szulinapi-kiadas/ és epres tortaként is https://degeszpocak.hu/sutes-nelkuli-epertorta/. Sósan is szeretjük egy jó kis kőrözöttként https://degeszpocak.hu/korozott/ és túrós tésztaként https://degeszpocak.hu/turos-teszta-porccel/ egyaránt. És persze ki nem hagynánk a túrós pogácsát https://degeszpocak.hu/turos-pogacsa-2/ és a kelesztés nélküli túrós rudat https://degeszpocak.hu/kelesztes-nelkuli-sajtos-turos-rud/ sem 🙂

Próbáld ki őket bátran, mindegyik jól bevált, bombabiztos recept 🙂 Most azonban ezzel a túrófasírt recepttel egy különleges verziót mutatok, amikor főtélként mutatkozik be a túró (én egyébként másnap nasiként is ettem, fokhagymás-kapros-tejfölös mártogatóssal egyszerűen nagyszerű, laktató). No, ha már rendesen elindult a nyálelválasztásunk, lássuk a receptet is 🙂

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 2 egész tojás (L-es méret)
  • Ízlés szerint só
  • Késhegynyi frissen őrölt bors
  • ½ kávéskanál morzsolt majoránna
  • ½ kávéskanál morzsolt oregánó
  • ½ kávéskanál morzsolt bazsalikom
  • 10 dkg reszelt sajt (egy része lehet füstölt is)
  • Zsiradék a sütéshez

Elkészítés

Ebben a túrófasírtban az az egyik legjobb dolog, hogy pillanatok alatt összedobható, egyetlen villa segítségével csak össze kell kutyulni (jó, a reszelt sajthoz kell egy reszelő 🙂 ), és azonnal süthető. Így munka után is neki lehet állni, vagy akár akkor is előhúzhatjuk a tarsolyunkból, ha váratlan vendégek érkeznek. Nyári kánikulában könnyű ebéd vagy vacsora lehet belőle. Egy klassz salátakörettel, egy kevés balzsamecettel meglocsolva az egész mutatvány nem tart tovább 30 percnél, és nemcsak látványos, hanem finom és egészséges fogást is rittyenthetünk belőle. Ezen kívül még a húsimádókat is meglephetjük vele, mert annyira finom, hogy észre sem veszik, hogy hús nélkül is jóllaknak 🙂

Na de akkor lássuk is, hogy hogyan készül ez az étel!

Ahogy említettem, egyetlen tál elég az összekeveréséhez. Szeretem az ilyen recepteket, amelyek esetében a romok eltakarítása nem tart tovább, mint magának az ételnek az elkészítése 🙂

Szóval fogom a tálat, és belemorzsolom a túrót, ami ha lehet, félzsíros, rögös túró legyen. Persze használhatunk zsírszegény túrót is hozzá, de én jobban szeretem a teltebb ízűt.

Villával összetöröm, majd hozzáadom az összes többi hozzávalót is.

Még mindig maradunk ugyanannál a villánál, összekavarjuk-keverjük az egészet, és már kész is vagyunk az előkészítés legnehezebb részével. Jól hangzik, ugye? Ebbe a részbe bevonhatjuk a gyerekeket is, biztos vagyok benne, hogy élvezni fogják az alapanyagok összekészítését, kimérését, kevergetését.

Ha eddig eljutottunk, jöhet a sütés! Közepes lángon egy palacsintasütőben pár kanálnyi zsiradékot melegítek. A túrós masszából körülbelül nagyobb diónyi gombócokat formázok, ellapítom fél centisre, és mehetnek is egymás mellé a tűzre.

Oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütöm. A fordítást lapáttal végzem, hogy ne essen szét a túrófasírt.

Ha megsültek, rácsra vagy konyhai papírtörlővel bélelt tányérra teszem őket, hogy a felesleges zsiradék távozzon. Salátával, bulgurral vagy rizzsel tálalom (vagy bármivel, amit szeretünk), és keverek hozzá egy finom mártogatóst is.

TIPP

Egy kevés kaporral is feldobhatjuk az ételt, a túró és a kapor jó barátok.

Húsevőknek köretként is kiválóan működik.

Jó étvágyat!

Brigi



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!