Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Palacsintát sütni igazán hálás dolog: percek alatt elkészíthető, és mindig garantált vele a siker. A töltelékvariációknak csak a fantázia szab határt, sok esetben azonban az is fontos, hogy miből készül az a bizonyos desszert. Összegyűjtöttem most nektek a nálam fellelhető palacsinta verziókat, hogy melyek között mindenki megtalálja a foga alá valót 🙂
- Hagyományos palacsinta: bombabiztos alaprecept, pontosan kimért hozzávalókkal, hogy ne kelljen a véletlenre bíznod magad
Palacsinta
- Bécsi túrós palacsinta: a palacsinta és a túró idilli találkozása, vaníliamártással szaftosítva, az ellenállhatatlan végeredményért
Bécsi túrós palacsinta
- Tejmentes palacsinta: ha a tejmentesség fontos szempont
Palacsinta tejmentesen
- Tej- és tojásmentes palacsinta: nem kell lemondani az élvezetről ebben az esetben sem
Palacsinta tejmentesen és tojásmentesen
- Teás palacsinta: tej- és tojásmentes mennyország, egy finom csavarral
Teás palacsinta tejmentesen és tojásmentesen
- Palacsinta glutén- és tejmentesen: nem is gondolnád, hogy így is lehet finomat sütni. Pedig igen 🙂
Gluténmentes és tejmentes palacsinta
- Tej-, tojás- és gluténmentes palacsinta: hihetetlen, de igaz. És még ráadásul milyen finom is 🙂
Anyasüti palacsinta
Ugye te is megtalálod közöttük a kedvencedet?
Palacsinta a föld körül
Mennyire ismered a palacsintákat? Tudod, mi a hotcake, griddlecake, flapjack? Hol hívják jeon-nak és hol blini a neve? Mitől speciális a latkes? Vagy hogy hogyan készül a crêpe vagy éppen a waffle? Ha ezekre a kérdésekre szeretnéd tudni te is a választ, és megismernéd a palacsinta történelmét, olvasd el ezt a bejegyzést (ráadásul még az angolod is fejlesztheted közben 🙂 ): http://angolulgyorsan.hu/amerikai-palacsinta-recept/